Σχετικά με εμάς

 

Το Healthyhorizons - Physioconcept είναι ένα κέντρο φυσικοθεραπείας στο οποίο εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές θεραπείας βασισμένες σε επιστημονικές αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα τους. Ο χώρος είναι άρτια εξοπλισμένος με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της φυσικοθεραπείας. Η εξειδίκευση μας στις μυοσκελετικές παθήσεις μας καθιστά επιστημονικά υπεύθυνους και πλήρως καταρτισμένους για την αποκατάσταση κάθε είδους νευρομυοσκελετικού προβλήματος.

Στις μέρες μας, με την συνεχή εξέλιξη της επιστήμης, είναι πλέον κατανοητό ότι η προπτυχιακή εκπαίδευση δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις γνώσεις της επιστήμης της φυσικοθεραπείας. Ο κάθε φυσικοθεραπευτής θα πρέπει να ειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο τομέα της φυσικοθεραπείας ώστε να συνεισφέρει στο μέγιστο βαθμό στην αποκατάσταση ανάλογα με την ανάγκη του ασθενή.

Στο κέντρο μας εξειδικευόμαστε στις νευρομυοσκελετικες κακώσεις, δηλαδή οποιαδήποτε παθολογία αφορά το μυοσκελετικο σύστημα του ανθρώπου (οσφυαλγία, τενοντίτιδες, ρήξη συνδέσμων, αθλητικές κακώσεις κτλ) και χρήζει φυσικοθεραπείας.

Η εξειδίκευση μας πιστοποιείται από τον Musculoskeletal Association of Chartered Physiotherapists (MACP) στον οποίο ο επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου μας είναι ενεργό μέλος.

Στην Μεγάλη Βρετανία ο MACP είναι ο επίσημα αναγνωρισμένος σύλλογος εξειδίκευσης στο manual therapy από τον διεθνή οργανισμό International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT). Τα μέλη του MACP , πέρα από την προπτυχιακή εκπαίδευση στην φυσικοθεραπεία, έχουν παρακολουθήσει εκτενής μεταπτυχιακές σπουδές με πρότυπο αριστείας(standard of excellence) στη νευρομυοσκελετική φυσικοθεραπεία.

O τίτλος του Οrthopaedic Μanual Physiotherapist έχει δοθεί στον κ. Γρηγοριάδη Ιωάννη μετά από επιτυχή ολοκλήρωση σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας που οδήγησε σε τίτλο Master of Science in Advanced Manipulative Physiotherapy, και όχι από συμμετοχή σε σεμινάρια όπως συμβαίνει τελευταία στον ελλαδικό χώρο.